d'excel Batik Dan Songket

Sunday, May 13, 2018

Senarai 30 web yang wajib di lawati untuk mendapatkan info

 Hai semua,

Di bawah ini adalah senarai 30 web yang terbaik yang  wajib anda lawati bagi mendapatkan info seperti:

  • Pelancongan - mencari travel agensi terbaik
  • Mencari produk pakaian idaman yang memenuhi citarasa anda
  • mencari kereta sewa
  • Hartanah
  • produk kesihatan dan sebagainya

  1. Untuk Belajar Google Adwords
  2. Untuk Kereta Sewa Kuching
  3. Untuk Produk Herba Jantung
  4. Untuk Tabung Rohingya
  5. Untuk Pelamin, Nikah & Tunang
  6. Untuk Supplement Tambah Tenaga
  7. Untuk PhotoBooth Malaysia
  8. Untuk  Repair Iphone Kajang
  9. Untuk Pencuci Wanita
  10. Untuk Pakej Spa Muslimah
  11. Untuk Minyak zaitun & habbatus suada
  12. Untuk Visa Melancong ke Australia
  13. Untuk Klinik Pilihan Wanita dan Ibu Mengandung No 1 di Kedah
  14. Untuk Pakej Kundasang
  15. Untuk kereta sewa kota kinabalu, homestay kota kinabalu
  16. Untuk ubat cyst ovari
  17. Untuk kelas belajar menjahit dari rumah secara online
  18. Untuk Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Seluruh Malaysia
  19. Untuk Ubat Sakit Lutut
  20. Untuk Jual Rumah Di Cheras
  21. Untuk Daftar Setiausaha Syarikat Sdn Bhd
  22. Untuk Krim Jerawat
  23. Untuk Homestay Puncak Alam
  24. Untuk Produk Batik Terbaik
  25. Untuk Set Rawatan Sihir
  26. Untuk Pakaian Muslimah
  27. Untuk Hilangkan Jeragat & Parut
  28. Untuk Ubat Kencing Manis
  29. Untuk Homestay & Kereta Sewa Kota Kinabalu
  30. Untuk Bilik Seminar KL

Rugi jika anda tidak melawat website di atas dan mendapatkan info-info terbaik. Jom layari web ini sekarang!.

Saturday, May 12, 2018

Jubah Cotton Batik Murah Terengganu Eksklusif





Jubah Cotton Batik Terengganu Eksklusif

Material kain tenis sponge cotton
Fabrik yang tebal, lembut dan sejuk
Fabrik senang dijaga, kurang kedut dan senang digosok
Corak batik lukis yang cantik, eksklusif dan yang panting menepati citarasa dan pilihan anda
Design jubah A cut yang selesa dipakai
Cutting yang longgar dan menampakkan kesan kurus kepada si pemakai
Pilihan design potongan leher baju kurung, dan ada juga potongan zip didepan untuk mesra penyusuan bayi
Jahitan yang kemas

Boleh diletak batu cantik pada jubah untuk tampil kelihatan lagi menawan

Promosi raya RM 159 ( Harga Biasa :RM189 sahaja)




No automatic alt text available.
























Image may contain: people standing







No automatic alt text available.





No automatic alt text available.
























Image may contain: one or more people and people standing







Kebaya Moden Songket Alia Eksklusif Dan Bergaya

Kebaya Moden Alia Songket Printed


🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉
Aidilfitri bakal menjelang... 
Nak melaram di hari raya ni?
 Tapi, 
Tak tau fesyen apa nak pakai di hari lebaran ni?😓😓
Jom melaram dengan Kebaya Moden Songket Alia.

Kenapa mesti Kebaya Moden Songket Alia ni?

  •  Design kebaya moden bergaya elegan dan kain cutting duyung, pinggang separa getah
  •  Dijahit zip sembunyi untuk kelihatan elegan, kemas
  •  Zip jahit depan, sesuai untuk ibu ibu anggun menyusukan    bayi
  •  Cutting yang istimewa, berdat di belakang untuk keselesaan si pemakai. Bonus: si pemakai akan nampak kurus dan bergaya
  • Material jenis Japanese Cotton 💯
  • Corak songket bunga tabur gold dan silver serta corak printed bunga raya tona
  • Fabrik kotton yang mudah digosok & tahan lasak
  • Material tidak mengecut selepas cucian
  • Bonus--> material ringan dan serap peluh.. Jadi, sangat sesuai dipakai di negara kita yang bercuaca panas
  • Didatangkan dalam 7 kaler yang menarik : Hitam / Sweet Grey / Navy blue / Hijau /Maroon /Ungu gelap/ pink. Corak Bunga Tabur Gold & Silver serta corak bunga raya tona color.
  •  Size bermula dari S sehingga XXL
  • Size chart: rujuk pada photo di bawah

Harga yang sangat menarik!! 
1. Baju kebaya moden Bunga Raya Tona Color
Sepasang : RM169.00 sahaja
2 pasang : RM320.00 sahaja

2. Baju Kebaya Moden Corak Bunga Tabur Gold / Silver 
--> Sepasang : RM159.00
--> 2 Pasang : RM300.00

Murah ke Murah Sangat?!!
Stok sangat terhad!! Pilih dan rebut pilihan anda sekarang. Jangan sampai akak menangis menyesal bucu katil sebab idaman hati dah dikebas! 😇😇😇

Call sis sekarang di 0139335448 @
Wasap sis sekarang di 👇👇

Atau email je ke d.excellbatik@gmail.com

Image may contain: 1 person, smiling, indoor



Image may contain: 3 people, people standing



Image may contain: 4 people, people standing


Image may contain: 2 people, people standing



Image may contain: 6 people, people smiling, people standing and indoor

















Kain Span Cotton Batik Murah Terengganu,Corak Eksklusif



Kain Span Cotton Batik Terengganu

Mahu mencari kelainan dalam bergaya batik?
Kain Sutera Batik Crepe sangat mahal?

Kenapa tidak anda mencuba Spon Cotton Batik Terengganu? 
  • Material fabrik dari sponge cotton 
  • material yang tebal dan ringan
  • Material lembut dan licin
  • Kualiti kain adalah dijamin terbaik
  • Panjang kain adalah 4 meter , bidang 45
  • Kurang kedut, senang digosok
  • Corak batik yang eksklusif dan menarik,seakan corak sutera crepe batik
  • Fabrik yang sejuk, jadi terasa nyaman dan selesa dipakai terutama di negara kita yang bercuaca panas terik
  • Tahan lasak
  • warna kain yang terang dan tidak pudar walaupun selepas beberapa kali cucian
  • cuma ada 1 pasang sahaja bagi setiap corak dan warna kain.
         

Tawaran harga yang sangat murah dan berbaloi dengan kualiti kain yang diperolehi
Cepat - cepat pilih sebelum dikebas orang
Amat berbaloi , amat berpuas hati


**Stok adalah sangat terhad! 

Harga tawaran yang sangat menawan sempena hari raya aidilfitri yang bakal menjelang.

Postage : SM : RM10 SS : RM12

JADI..
Jangan  tunggu lagi.. Beli sekarang

Telefon  0139335448 atau 
Cepat ye sis cantik... jangan sampai menangis kat bucu katil bila idaman kalbu dikebas orang 😀😀
Jangan lupa like dan share post ini dan page ni supaya kawan2 dan jiran2 kita boleh tengok cuci mata sekali.. 



No automatic alt text available.
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA
 ( HARGA NORMAL :RM190)

Image may contain: text
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA
 ( HARGA NORMAL :RM190)


No automatic alt text available.
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA
 ( HARGA NORMAL :RM190)

No automatic alt text available.
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)

Image may contain: text
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)


Image may contain: people standing
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)

Image may contain: people standing
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)

No automatic alt text available.
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)

Image may contain: text
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)

Image may contain: text
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)

No automatic alt text available.
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)


No automatic alt text available.
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)


Image may contain: people standing
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)




Image may contain: shoes
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)


No automatic alt text available.
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)


Image may contain: people standing
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)

Image may contain: people standing
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)

Image may contain: people standing
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)


Image may contain: people standing
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)

Image may contain: people standing
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)



Image may contain: people standing
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)

Image may contain: people standing
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)


Image may contain: people standing
HARGA OFFER :RM159 SAHAJA ( HARGA NORMAL :RM190)





















Friday, May 11, 2018

Tips Nak Tentukan Sutera Yang Berkualiti

Tips! 

Helah Bagaimana Nak Tentukan Sutera Berkualiti Sebelum Membeli!!


Kadang-kadang kerana jenama, kita semua menjadi buta. Mengaku sahajalah, ramai di antara kita gemar membeli barangan berjenama kerana sangka ianya lebih berkualiti dari barangan yang dijual di kedai-kedai biasa.

Walaubagaimanapun sebaliknya, ada juga sesetengah produk yang berjenama diperbuat daripada material yang lebih teruk dan rendah kualitinya berbanding barangan tanpa jenama. 
Jadi? 
Bagaimana kita nak menentukan tahap kualiti sutera yang kita suka itu adalah yang berkualiti sebelum membeli?

#Tip 1 Percubaan Biasan Cahaya

enhanced-5370-1462299772-1

Pegangkan pakaian atau fabrik sutera yang kita pilih, dan halakan ke arah cahaya terang, contohnya ke arah cahaya lampu dan perhatikan berapa banyak cahaya yang mampu menembusi fabrik tersebut.
Sekiranya, banyak cahaya yang menembusi material sutera itu bermakna kain tersebut adalah jarang dan nipis dan ia adalah dari kain sutera yang murah. Tetapi , sekiranya hanya sedikit sahaja cahaya yang boleh menembusinya, maka fabrik sutera itu adalah tebal dan berkualiti.
# Tips 2 Uji Ketahanan Keromot/Merenyuk
enhanced-8382-1462310200-7
Cuba keromotkan/renyukkan kain sutera yang kita mahu beli itu terlebih dahulu menggunakan genggaman tangan kita selama beberapa saat lalu lepaskannya.
Perhatikan samada material kain tersebut  berkedut banyak atau kurang kedutannya. Material yang berkualiti pastinya kedutannya sangat minima/ kurang berkedut.
#Tip3 Tarik & Regangkan Material
enhanced-28494-1462309968-16
Secara lembut, cuba tarik dan regangkan material sutera yang kita pilih itu. Lihat samada kainnya meregang atau tidak. Fabrik yang berkualiti tidak akan meregang..
#Tip 4 Merasa fabrik dengan tangan
Rasa dan ramas fabrik sutera dengan lembut. Sekiranya, fabrik terasa lembut dan halus, fabrik tersebut adalah berkualiti tinggi.